Manuālā masāža. Noņem ar roku desmit gadus burtiskā nozīmē!

Foto – Pixabay

Manuālo masāžu veic vakarā. Kas nepieciešams? Nedaudz brīva laika, gela vai emulsijas maska, kas nesacietē, vai arī ādas tipam atbilstīgs labi slīdošs barojošs vai mitrinošs krēms.

Kā masāža veicama? Ērti jāiekārtojas spoguļa priekšā un maksimāli jāatslābina sejas, plecu, roku delnu un pirkstu muskuļi. Vispirms jāattīra āda. Ja tā ir auksta, var uzlikt karstu kompresi (pielikt sejai sasildītu dvieli vai salveti). Pēc tam biezā kārtā uzziež masāžai izraudzīto līdzekli. Bet pati masāža dalās trīs posmos.

Pamatposms – vispārēja kopšana
Uzlabo asinsriti, noņem muskuļu spriedzi un sagatavo ādu tālākām manipulācijām. Sāk no kakla. Ar labo roku viegli glauda kakla kreiso pusi no atslēgkaula līdz žoklim, bet ar kreiso roku – pretējo pusi.

Pēc tam ādu glauda pa galvenajām masāžas līnijām: no zoda vidus līdz auss ļipiņai, no mutes kaktiņa līdz auss skrimslim. Ar abu roku diviem pirkstiem (rādītājpirkstu un vidējo) viegli novelk gar lūpām: ar labo roku no kreisās puses uz labo, ar kreiso – no labās puses uz kreiso.

Vaigukaulu apvidū ādu glauda ar pirkstu spilventiņiem virzienā no deguna līdz ausīm. Vietu starp uzacīm masē ar diviem pirkstiem no lejas uz augšu, bet pieri – no vidusdaļas līdz deniņiem.

Pēc tam kārta acu dobumiem. Vispirms pirkstus virza puslokā no uzacs iekšējā stūra līdz ārējam, tad no apakšējā plakstiņa ārējā stūra līdz iekšējam. Pēc tam glaudīšanu pa augšējo pusloku var nomainīt ar maigu uzacs paknaibīšanu ar diviem pirkstiem, bet acs apakšējā plakstiņa zonu turpina glaudīt.

Katrā līnijā izpilda 3–4 glaudošas kustības, kuras beidz ar fiksējošu apstāšanos.

Jaunai ādai pilnīgi pietiek ar šo posmu. Bet, ja sieviete jau ir nedaudz vecāka un par ādu jau var teikt, ka tā ir vīstoša, nepieciešama daudz intensīvāka masāža.

Intensīvais posms – krunciņu korekcija
Šajā posmā tiek iekļauta spēcīgāka uzspiešana krunciņu vietām ar abu roku vidējā un rādītājpirksta spilventiņiem. Visiem uzspiedieniem jābūt intensīviem. Spiediena spēka virziens jāvērš perpendikulāri kaulam. Taču vienlaikus tas jādara arī uzmanīgi: nedrīkst būt sāpju sajūtu.

Vispirms tiek apstrādātas vertikālās krunciņas: starp degunu un lūpām, starp uzacīm un arī krunciņa pie auss. Kustības virziens – no lejas uz augšu.

Pēc tam var pāriet pie horizontālajām krunciņām: uz pieres, plakstiņu apvidū un uz kakla. Tās tiek apstrādātas, sākot no centra līdz perifērijai. Īpaša uzmanība pievēršama krunciņām ap acīm – tur, lai nenodarītu kaitējumu maigajai ādai, uzspiedieniem jābūt ļoti maigiem. Masējot kaklu, nav vēlams aiztikt tā centrālo daļu, kur atrodas vairogdziedzeris.

Noslēdzošais posms – ādas tonizēšana
Šis ir pats patīkamākais visas procedūras posms. Tas tonizē ādu, pastiprina asins pieplūdumu, uzlabo krēma vai maskas uzsūkšanos.

Ar delnas virspusi maigi papliķē pazodi. Pēc tam, virzoties pa galvenajām masāžas līnijām, ādu padauza ar pirkstu spilventiņiem. Ļoti uzmanīgi var pārskriet pāri arī plakstiņu ārmalai.

Kāds būs efekts? Masāža uzlabo asinsriti un ādas barošanu. Šī masāža īpaši ieteicama sausai apvītušai ādai. Bet, ja parādījušās krunciņas, tā ir vienkārši nepieciešama, jo palīdz ādai atgūt zaudēto tonusu.

Regulāri praktizējot masāžu, krunciņas kļūst daudz neizteiktākas, bet kosmētiskie līdzekļi labāk uzsūcas. Masāža noder arī jaunai ādai: tā ilgāk saglabās tvirtumu un elastību.

Uzmanību! Šī masāža nav ieteicama, ja āda ir bojāta vai ir kāda ādas slimība akūtā stadijā. Tā nav piemērota arī izteiktas kuperozes gadījumā un ja uz sejas ir daudz dzimumzīmju.

Pievienot komentāru